Watertoren Noord in gebruik!

Met de herbestemming van de Watertoren heeft Groningen er een unieke en sfeervolle locatie bij voor zakelijke en feestelijke bijeenkomsten. Het voormalige waterreservoir bevat nu geen water meer, maar een lounge, auditorium en expositieruimte. Wilt u de Watertoren huren of meer informatie over het huren van de toren? Neemt u dan contact op met:

De bovenkamer van Groningen
contactpersoon: mevr. D. Bezema
telefoon: 050-2110727 (met ingang van dinsdag)
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.facebook.com/BovenkamerGroningen

Lopende restauraties in 2014

  • Eind 2014 is gestart met de restauratie van het Regulateurshuis op het CiBoGa-terrein Groningen! Wij zoeken nog een invulling voor het regulateurshuis. Wanneer u interesse heeft, neemt u dan contact op met het secretariaat van het GMF op telefoonnummer 050-5035934. Uiteraard houden wij u op de hoogte over de ontwikkelingen met betrekking tot de verbouwing / restauratie.  

Reeds gerealiseerde restauraties

  • Watertoren Noorderbinnensingel Groningen. "Creatief nadenken doe je in de 'Bovenkamer van Groningen'". Die 'bovenkamer' is de Watertoren Noord en is aangepast met behoud van de karakteristieke industriële uitstraling, zodat de toren kan functioneren als een multifunctioneel cultureel en zakelijk centrum. 
  • De turfcentrale in Veendam is verbouwd tot broedplaats voor kunstenaars.
  • De dubbele loodsen op het CiBoGa-terrein Groningen zijn in 2013 en begin 2014 gerestaureerd tot horecagelegenheid en voetgangersentree voor de parkeergarage onder het CiBoGa-terrein. Eind februari 2014 opende Frank Mulder restaurant 'Oberland' in dit monumentale pand waar vroeger de monteurs van de gemeentelijke gasfabriek werkten.
  • Scheepswerf Wolthuis te Sappemeer is geheel gerestaureerd tot museale werf.
  • Prinsenhof te Groningen is gerestaureerd tot luxe Hotel-Restaurant. Het Hotel-restaurant heeft inmiddels grote, landelijke bekendheid. In mei 2013 hebben zijne majesteit Koning Willem-Alexander en hare majesteit Koningin Maxima hier gelogeerd voorafgaand aan hun provinciebezoek na de inhuldiging van het koningspaar op 30 april 2013. In december ontving het Hotel een award voor beste hotel van Nederland van hotels.nl. Ook werd het hotel eervol onderscheiden met drie rode huisjes in de Michelin Gids 2014. Dit betekent dat het hotel een hotel is waar het 'bijzonder aangenaam' vertoeven is. Slechts 42 Nederlandse hotels kregen deze vermelding. 

Voor ontwikkelingen en nieuws met betrekking tot de panden van het Groninger Monumenten Fonds raden wij u aan onze website regelmatig in de gaten te houden.