Schip op scheepswerf 2

20-01-2022

 

Schokker ‘Gouwe Snoes’ voor herstelwerkzaamheden naar scheepswerf Sappemeer gebracht

 

Op zaterdag 15 januari 2022 is schokker (dat is een soort zeilboot) Gouwe Snoes voor herstelwerkzaamheden naar scheepswerf Wolthuis in Sappemeer gebracht. Het schip lag al bijna 10 jaar op het droge. Onlangs is de schokker van eigenaar gewisseld. De nieuwe eigenaar wil graag met de schokker het water op. Maar voordat dit mogelijk is, moet het schip eerst worden gerepareerd. Zo moet het vlak worden hersteld en moet er een nieuwe motor worden ingebouwd. Ook krijgt de Gouwe Snoes een nieuw verflaagje.


De reparaties worden uitgevoerd op de scheepswerf in Sappemeer. Daarom is het schip zaterdag met een dieplader van Westerbroek naar Sappemeer gebracht. In Sappemeer stond een hijskraan klaar om het schip op zijn nieuwe plek te tillen. Daar blijft het schip waarschijnlijk tot april liggen. Dan zijn de reparaties zijn klaar en wordt het schip feestelijk gedoopt.